Happy Senson käyttövinkit

Happy Senson käyttövinkit

Happy Senso on multisensorista geeliä, jonka voimakkuutta voi vaihdella käyttämällä geeliä eri tavoin. Aistimusten kokemukset vaihtelevat paljon ja jokainen kokee geelin omalla tavallaan. Toiset rakastavat geelin tuntemusta ja toiset saattavat suhtautua siihen epäilevästi. Joku reagoi geeliin nauramalla, joku sanoo sen kutittavan, joku kertoo sen tuntuvan kylmältä ja joku kokee sen tuntemuksen liian voimakkaaksi suoraan kämmenellä. Kokemuksia on lähes yhtä monta kuin käyttäjääkin! Tässä vinkkilistassa on ideoita geelin käytön aloittamiseen ja erilaisiin tilanteisiin, joissa geeliä voi käyttää hyödyksi. 

Geeli sopii monenlaiseen tarkoitukseen, kuten vaikkapa  käsien herättelyyn ennen kynänkäytön tehtäviä; vireystilan herättelyyn ja nostamiseen sopivaksi; yhdeksi osaksi uusia tuntokokemuksia sekä aistihakuiselle että aistiyliherkälle; kontaktin löytämiseen; vuorovaikutusryhmiin; palkkioksi, mikäli lapsi kokee sen palkkiona. Geeli sopii myös keskustelun herättäjäksi ammattilaisryhmille tai vanhempien ohjaukseen. Happy Senso sopii erinomaisesti myös konkreettiseksi esimerkiksi lapsen kanssa käytävään keskusteluun, jossa halutaan miettiä yhdessä aistimusten käsittelyä ja aistimusten vaikutusta vireystilaan. 

Happy Sensoa kuuluu aina ravistaa ensin hyvin ennen käyttöä. Geeli vaahtoaa ja toimii parhaiten huoneenlämpöisenä. Käännä pullo kokonaan ylösalaisin niin, että valkoinen suutin osoittaa suoraan alaspäin. Näin geeli tulee parhaiten ulos pullosta. Mitä lämpimämmät kädet, sitä voimakkaampi vaikutus on. Happy Sensoa ei tarvitse pestä pois iholta, sillä geelillä on ihoa hoitava vaikutus. Happy Sensoa on kolmea eri tuoksua; neutraali, tropical ja mintfresh. Jokaiselle tuoksulle löytyy oma kannattajakuntansa! Lisäksi uutuutena on nyt saatavissa Happy Senso Artist aistigeelejä. Happy Senso Artist aistigeeleihin on lisätty värejä! Artist on uutuus aistigeelistä, joka on tuplasti hauskempi pienille ja isoille aistitaiteilijoille. Tropical on keltainen, Mintfresh on vihreä, Neutral on sininen ja Sweetness on punainen. Värit luovat geelin käyttöön lisämahdollisuuksia, sillä värejä voi myös sekoittaa keskenään ja tehdä aivan uusia värisekoituksia. Värien sekoittelu antaa aistipuuhiin aivan uudenlaisen vivahteen!

Happy Senson käyttö kannattaa aloittaa niin, että siihen voi rauhassa tutustua vaikkapa pöydän päälle pursotettuna, tällöin aistimuksen voimakkuutta voi itse kontrolloida kokeilemalla koskettaa geeliä varovasti ensin sormen päällä ja sitten siirtyä kokeilemaan geeliä koko kämmenellä, mikäli se tuntuu hyvältä. Happy Sensoa voidaan käyttää esimerkiksi toimintaterapiassa, fysioterapiassa tai puheterapiassa terapian tavoitteiden mukaisesti. 

 

Erilaisia toimintoja, joissa Happy Sensoa voidaan käyttää joko yksilöllisesti tai ryhmässä

 

Pöytä

Pursota Happy Sensoa pöydälle tai alustan päälle sopiva määrä. Tunnustele geeliä pöytää vasten joko sormella tai koko kämmenellä. Mitä kuulet? Mitä näet? Mitä haistat? Kokeile piirtää jotain sormella pöytään; muoto, kirjain tai vaikkapa numero. Tämä on suositeltava tapa tutustua geeliin ensimmäistä kertaa, sillä tässä on helppo kontrolloida itse aistimuksen määrää ja voimakkuutta. 

Peili 

Kokeile sopivaa pullon asentoa, jonka avulla voit puristaa Happy Sensoa pullosta suoraan peiliä vasten. Aseta suutin vinosti peiliä vasten ja paina peiliin geelivaahtoa. Geeli alkaa valua peiliä pitkin alaspäin. Kokeile koskettaa geeliä ja tunnustele, miltä geeli tuntuu. Tämä on myös mukava ja suositeltava tapa tutustua geeliin. 

Jalkapohjat

Voit kokeilla pursottaa pursottaa geeliä jollekin tasaiselle pinnalle, joka kestää kosteutta; tällainen sopiva voisi olla esimerkiksi pinnoitettu jumppapatja tai vaikkapa pesuhuoneen lattia. Aseta paljas jalkapohja geelin päälle, mutta varo liukkautta. Saattaa olla tarpeellista tukea kädet kannattaa seinään tai pitää kiinni kädestä. Tämä voidaan pienten lasten kanssa tehdä myös lattialla istuen, jotta vältytään liukastumiselta. Tuntuuko aistigeeli samalta jaloissa kuin käsissä? Vaihtoehtoisesti voit kokeilla levittää ja hieroa aistigeeliä käsillä suoraan jalanpohjiin ja jalkateriin. 

Jalat / käsivarret

Pursota geeliä jalkaan tai käsivarteen. Aloita pienellä määrällä ja lisää tarvittaessa. Kokeile eroa käsivarren päällä ja sisäpuolella. Käsivarren päällä aistigeeli ei ole niin voimakas, jolloin tämä voi olla hyvä paikka aloittaa, mikäli  aistigeelin aistimus koetaan liian voimakkaaksi kämmenessä. 

Kättely

Yhteinen hauska aistigeelikokemus syntyy kahdestaan tai ryhmässä. Pursota Happy Sensoa pieni määrä kämmenelle, jonka jälkeen voitte kätellä. Kättely voi aiheuttaa pakonomaista hymyilyä tai naurunpurskahduksia! 

Ympyrä

Aseta osallistujat istumaan ympyrän muotoon ja anna jokaiselle Happy Sensoa oikeaan käteen. Pyydä osallistujia ottamaan pieni osa geeliä vasempaan käteen. Puristakaa vasen käsi nyrkkiin ja kuunnelkaa, miltä Happy Senso kuulostaa.  Seuraavaksi voit pyytää osallistujia ottamaan kiinni toisiaan kädestä, jotta muodostuu rinki. Sovittu ihminen aloittaa ja puristaa vasemmanpuoleisen naapurin kättä oikealla kädellä, johon on jäänyt vaahtoa. Puristus lähetetään eteenpäin seuraavalle yksi kerrallaan. Näin jatketaan, kunnes koko ympyrä on käyty läpi. Lopuksi kaikki voivat hieroa käsiään yhteen, kunnes geeli on kuivunut käsistä kokonaan.

Kävely

Tämä harjoitus voidaan tehdä joko sukat jalassa tai paljain jaloin. Kumpikin tapa tuntuu erilaiselta ja voit kokeilla etukäteen kumpaa tapaa haluat käyttää ja mitä eri mahdollisuuksia tavat tarjoavat. Jos haluat voit tehdä harjoituksen myös kahteen kertaan; ensin sukat jalassa ja sitten ilman sukkia. Piirrä lattiaan noin kahden metrin pituinen viiva Happy Sensolla. Pyydä osallistujia menemään jonoon viivan päähän. Osallistujat kävelevät viivaa pitkin yksi kerrallaan. Lattia voi olla liukas, joten voit pitää kädestä jokaista osallistujaa tarvittaessa. Kun osallistuja on kävellyt geeliviivan loppuun saakka, voidaan istuutua ja hieroa jalkoihin jäänyt geeli käsillä, kunnes jalat ovat kuivat. Jalkoja ei tarvitse pestä. Vaihtoehtoisesti voitte myös pyyhkiä jalat kuiviksi paperilla tai pyyhkeellä. Jos kokeilitte tätä sukat jalassa vaihtosukat ovat tietenkin tarpeelliset! 

Konttaaminen

Piirrä lattiaan kahden metrin pituinen geelivaahtoviiva. Osallistujat siirtyvät viivan päähän jonoon. Tällä kertaa kontataan viivaa pitkin niin, että kädet koskettavat viivaa vuorotellen. Kun osallistuja on päässyt viivan päähän voitte hieroa käsiä yhteen, kunnes ne ovat kuivuneet. Vaihtoehtoisesti voitte pyyhkiä kädet kuiviksi paperilla tai pyyhkeellä. Geeliä ei tarvitse pestä pois. 

Aistimusten eroavaisuuksien havainnoimiseen ja keskustelun pohjaksi

Happy Sensoa voi käyttää malliksi sekä lasten, vanhempien että eri ammattien edustajien kanssa. Aistigeeliin käyttöön pohjautuvaa kokemusta voi käyttää keskustelun pohjana sekä aikuisten että lasten ryhmissä tai yksilöllisesti. Reaktiot geeliin vaihtelevat paljon eri ihmisillä. On erittäin opettavaista kokea ja pohtia; Miten itse reagoin? Minkälainen tunne minulle tulee tästä aistimuksesta? Miten itse näen, kuulen ja tunnen? Miten muut aistivat saman geelin? Miten kokemukset eroavat toisistaan? Kokemus voi avata silmiä sille, miten aistimuksen kokemus voi olla hyvin erilainen eri ihmisillä ja miten aistimus voi vaikuttaa vireystilaan tai käyttäytymiseen. 

Mikäli kiinnostuit Happy Sensosta ja haluat toimia jälleenmyyjänä, ota yhteyttä info@lelutivoli.fi

© Lelutivoli

 

Jätä kommentti

Huomaa, että luemme kaikki kommentit ennen hyväksymistä, jotta voimme välttyä roskapostilta.

Mitä etsit?

Ostoskorisi