Lisävinkkejä Summasuo matematiikkapeliin -numeroseikkailu voi alkaa!

Lisävinkkejä Summasuo matematiikkapeliin -numeroseikkailu voi alkaa!

Summasuo on hauska matemaattisia valmiuksia harjoittava laskupeli, jonka peliaika on noin 10 minuuttia. Summasuolla seikkaillaan oikoteitä ja edetään pelilaudalla loputtomien silmukoiden kautta laskien nopean osoittamia yhteenlaskuja ja vähennyslaskuja. Tässä jaamme muutamia lisäpelivinkkejä Summasuon pelaamiseen. 

 

Vinkki 1

Summasuon peliaika on normaalisti noin 10 min. Nopeamman pelin saat, kun lisäät peliin vielä yhden nopan lisää! Heitä kaikki nopat ja järjestä ne lukujen mukaan suuruusjärjestykseen isoimmasta pienimpään. Jos laskutoimitusnoppa näyttää plus-merkkiä, laske kaikkien noppien lukumäärät yhteen ja siirrä pelinappulaa summan verran eteenpäin. Jos laskutoimitusnoppa onkin miinusmerkkinen, käytä vähennyslaskua kahden ensimmäisen luvun laskemisessa, mutta viimeinen numeronoppa lasketaan plus-laskulla yhteen, jos haluat välttää negatiivisia lukuja.

 

Vinkki 2

Yksinkertainen, mutta tehokas tapa oppia nopeasti hahmottamaan ”kuinka monta” tai oppia ”laskemaan silmillä” on vaihtaa pelin numeronopat pistenopiksi. Näin opitaan taito nähdä nopassa olevat silmäluvut ilman erikseen laskemista. Tämä taito vahvistaa matemaattista valmiuksia numeroiden ja lukumäärien ymmärtämisen kehittämiseksi.

 

Vinkki 3

Jos pelaajat ovat eri ikäisiä, voidaan soveltaa sääntöjä. Nuoremmat pelaajat voivat pelata normaalien sääntöjen mukaan ja asettaa laskettavat nopat suuruusjärjestykseen. Isommat lapset ja aikuiset voivat lisätä haastetta ja asettaa laskettavat nopat heittojärjestykseen. Näin tulokseksi voi tulla myös negatiivisia lukuja ja pelinappulaa voi joutua siirtämään myös taaksepäin.

 

Hauskoja pelihetkiä!

Jätä kommentti

Huomaa, että luemme kaikki kommentit ennen hyväksymistä, jotta voimme välttyä roskapostilta.

Mitä etsit?

Ostoskorisi