Mitä lycratunnelilla voi tehdä? 25 hauskinta tunnelipuuhaa lapsille

Mitä lycratunnelilla voi tehdä? 25 hauskinta tunnelipuuhaa lapsille
Lycratunneli on monipuolinen väline lasten liikkumiseen ja terapiaan. Mitä kaikkea lycratunnelin avulla voi oikein puuhailla? Millä tavalla sen käytöstä voi kehittää leikin, jonka avulla vaikkapa lapsen karkeamotoriset taidot kehittyvät kuin itsestään? Lycratunnelin voi yhdistää monenlaiseen tekemiseen, eikä sen käyttöön ole laadittu sääntöjä. Mikä näistä 25 seuraavasta puuhasta kuulostaisi sinun mielestäsi mukavimmalta puuhalta kokeilla?
  1. Lycratunnelia pitkin voidaan edetä monella eri tavalla; eteenpäin, taaksepäin ja sivuttain. 
  2. Entä pääsetkö tunnelia pitkin ryömien, kontaten, karhukävellen tai kyykyssä edeten? 
  3. Kokeile sama juttu takaperin edeten; ryömien, kontaten, karhukävellen ja kyykyssä peruutellen.
  4. Saatko työnnettyä terapiapalloa edelläsi, kun ryömit? Mitä suuremman pallon valitset, sitä raskaampaa työntäminen on.
  5. Jos laitat tunnelin alle patjoja tai tyynyjä, on eteneminen erilaista ja tarvitset avuksesi motorista suunnittelua. 
  6. Esteet tunnelin sisällä tai alla muuntelevat tunnelin käyttömahdollisuuksia ja niiden avulla voit porrastaa vaatimustasoa joko helpommaksi tai vaikeammaksi. 
  7. Mitä tapahtuu, jos asetat tyynyjä tunnelin sivuille?
  8. Tai kokeillaanko kuljettaa palapelin pala tunnelin toisesta päästä toiseen päähän? 
  9. Laita lycratunnelin kahvat haluamaasi paikkaan kiinni ja saat tunnelille jatkoa vaikkapa tuolin jaloista. 
  10. Vedä tunneli suoraksi kahvoista, niin siitä on helppo mennä. Heiluttele tunnelia kahvoista saadaksesi haasteeksi pyörremyrskyn, jolloin ryömimisestä tuleekin aika jännittävää!
  11.  Etenemistavasta riippuen tunneli antaa erilaisia aistimuksia; kun mahdut tunnelista helposti, tunneli tarjoaa kevyitä tuntoaistimuksia, kun taas etenet tunnelissa vastusta käyttämällä saat aikaan syvätuntoaistimuksia ja proprioseptiivisiä aistimuksia. Solmi kahvoihin kiinni ohuita huiveja. Kokeile vuorotella kevyitä aistimuksia ja syviä aistimuksia!
  12.  Lycratunnelin päähän voi myös tehdä solmun ja täyttää pussin pallomeripalloilla, pehmoeläimillä, tyynyillä, jolloin tunnelista tulee pieni rauhoittumisen pesä.
  13.  Pelaa neljän suoraa ja nouda pelinappula tunnelin toisesta päästä ja aseta se pelialustaan tunnelin toisessa päässä.
  14. Kokoa palapeli noutamalla tunneliin piilotettuja palapelin paloja ja viemällä ne palapelialustalle tunnelin toiseen päähän.  
  15. Kerää pyykkipoikia, jotka on kiinnitetty tunnelin toiseen päähän. Jos olet kirjoittanut pyykkipoikiin kirjaimia, voit muodostaa niistä sanoja kun olet vienyt ne tunnelin toiseen päähän.
  16. Luikertele keinutellen kehoasi sivulta sivulle. Pääsetkö tunnelin toiseen päähän?
  17. Muistatko mitä muotoja tunnelin toisessa päässä oli? Osaatko ympyröidä ne paperilta?
  18. Muistatko moniosaiset ohjeet, jotka sinulle annettiin tunnelin toisessa päässä? Osaatko tehdä ne oikeassa järjestyksessä?
  19. Puhaltele pumpulipallo tai pompom-pallo tunnelin toiseen päähän saakka.
  20. Kerää pienet pennoset ja pujota ne pankkiin tunnelin toisessa päässä.
  21. Työnnä autoa tunnelin toisesta päästä toiseen päähän. Pistä se parkkiin tunnelin päässä olevalle parkkipaikalle.
  22. Rakenna yksinkertainen mallirakennelma tunnelin toiseen päähän, ryömi sitten toiseen päähän ja yritä muistellen tehdä samanlainen rakennelma. Ryömi sitten mallin luokse ja kurkkaa, saitko samanlaisen tehtyä.
  23. Kirjoitus- ja piirtämispuuhia on joskus paljon hauskempaa tehdä tunnelissa!
  24. Käytä taskulamppua ja valaise kaikki pienet helmet, jotka voit kerätä kämmeneesi ja jatkaa matkaa tunnelin toiseen päähän, josta löytyy lanka, johon helmet voi pujottaa.
  25. Tunnelissa voi myöskin vain loikoilla ihan rauhassa tekemättä juurikaan yhtään mitään. Voit laittaa pään tunnelin sisään tai jättää pään tunnelin suuaukon ulkopuolelle. 

Jätä kommentti

Huomaa, että luemme kaikki kommentit ennen hyväksymistä, jotta voimme välttyä roskapostilta.

Mitä etsit?

Ostoskorisi